Strækmærker

Strækmærker er ofte en følge efter en graviditet, men kan også ses hos teenagere som følge af at de vokser hurtigt i en periode. Endelig kan man også få strækmærker som en bivirkning til medicin såsom steroider.

Hvad der egentlig sker i huden når strækmærker kommer og hvorfor nogle får dem og andre ikke, er uklart. I hvert fald forsvinder hudens elasticitet og overhuden giver sig, så den blive tynd og pergamentagtig.

Der findes ikke nogen vidunderbehandling der kan viske strækmærkerne væk, det er desværre kun muligt at gøre dem mindre tydelige og smallere. Talrige kosmetikprodukter lover guld og grønne skove, men der er ikke rigtig nogen videnskabelig dokumentation bag. Den eneste creme der har vist nogen effekt er A-vitaminsyre creme (receptpligtigt), som det er velkendt stimulerer hudens vækst og dannelsen af nyt bindevæv. Eventuelt kan man supplere A-vitaminsyre behandling med laser. Der er nogen effekt af forskellige karstimulerende lasere, men de mindsker kun strækmærkerne, og fjerner dem ikke. Det sidste nye skud på stammen af lasere til at stimulere hudens bindevævsdannelse er Starlux IR, men der er endnu kun sparsom dokumentation for en eventuel effekt på strækmærker.

Vi anbefaler at man tænker sig godt om, før man begynder at bruge mange penge på dyre laserbehandlinger, da det som nævnt kun er muligt at mindske strækmærkerne og ikke fjerne dem helt. Før man går igang, skal man gøre sig klart at der altid vil være strækmærker tilbage og det bliver derfor ofte en diskussion om “glasset er halvt fyldt eller halvt tomt” når man skal vurdere resutalterne.

Behandling af strækmærker
Konsultation og opfølgning af A-vitaminsyre behandling 1.200 kr.
IPL behandling af maveskind eller lår 3.000 kr.
Starlux IR til maveskind 8.000 kr.

Information om starlux IR Skintightening