Acne

Acne er en af de hyppigste hudsygdomme i Danmark. Den bliver oftest overset eller tilsidesat som et almindeligt pubertetsproblem, men faktisk er der mange som har problemer med acne til højt op i årene.

Acne er en meget synlig hudsygdom, da den sidder i ansigtet, på skuldrene og brystet og give anledning til tydelige hudorm, rødme og bumser. Ud over generne fra bumserne, kan acne også være psykisk invaliderende, da udseendet kan gå ud over ens selvværd.

Hvis acne bliver behandlet tidligt og effektivt, kan de voldsomme perioder med opblussen og mange acneelementer undgås, og dermed kan man forbygge udvikling af acnear.

Behandling af acne er først og fremmest en medicinsk behandling som hudlæger er specialister i. Behandlingen omfatter rådgivning om god hudpleje eventuelt suppleret med forskelle medicinske creme. I svære tilfælde bruges tabletbehandling med tetracycliner, erytromycin eller sotretionen afhængigt af hvor voldsom acnen er.

De senere år er der kommet flere nye behandlingstilbud med forskellige typer lasere til behandling af aktiv acne. Dokumentationen for mange af disse behandlinger er lille og mangelfuld, og det er vores opfattelse at disse kun kan være et supplement til en medicinsk behandling.

Ar efter acne kan være mange ting. Der kan være tale om alt fra overfladiske blålige røde misfarvninger i huden til egentlige huller og bindevævsknuder dybt i huden. Der er mange metoder til at bedre disse ar på; hvilken det er bedst, afhænger meget af hvordan arrene ser ud.

Starlux IPL-behandling af aktiv acne (pr. behandling) 1.800 kr.
Kombineret behandling med Starlux IR og fraktioneret laser/Skinpen 4 – 10.000 kr.
CO2-laser skinresurfacing af ar på kinderne 12.000 – 21.000 kr.

Information om CO2-laser af acnear