Botox

Mimikrynker
(Botulinum toksin)

Med alderen bliver rynkerne i panden og mellem øjenbrynene eller ved øjnene tydeligere og dybere. Rynkerne skyldes vores mimik når vi smiler eller ser vrede ud. Ofte er panderynkerne forbundet med spændinger og hovedpine.

Botulinum toksin er den eneste rigtige behandling af disse rynker, da det nedsætter kraften i musklerne så man ikke går og spænder og rynker huden på samme måde.

Mange er nervøse for at få et “dødt” ansigt uden mimik. Dette er en naturlig anke mod Botulinum toksin, der stammer fra at man i starten i Hollywood anvendte Botulinum toksin kritikløst til at slå enhver mimikrynke ud.

I dag anvendes Botulinum toksin mere til at balancere ansigtets mimik. Det sker ved at påvirke balancen mellem ansigtsmuskler der ”løfter” og muskler der ”trækker ned”. Således kan man løfte øjenbrynene ved at mindske kraften i øjenbrynets muskelfibre der trækker nedad, eller korrigere nedadvendte mundvige ved at mindske kraften i hagemusklerne.

Brugen af Botulinum toksin til kosmetiske gener har været meget diskuteret i medierne de seneste år. Botulinum toksin anvendelse som lægemiddel er desværre blevet blandet sammen med stoffets potentielle muligheder som gift.

Botulinum toksin, i de mængder der bruges til kosmetiske behandlinger, er ganske ufarligt hvis det anvendes korrekt og disse behandlinger er da også godkendt af både de danske og amerikanske sundhedsmyndigheder.

Der findes flere forskellige botulinum toksin præparater på markedet såsom BOTOX®, Vistabel og Azzalure. Forskellen mellem produkterne ligger i de beskyttende proteiner der er omkring Botulinum toksin molekylerne. Det aktive botulinum toksin er derimod ens i alle præparaterne og dermed er virkningen også ens.

Information om Botulinum toksin til kosmetiske indikationer

Behandling med Botulinum toksin

Prisen for behandling afhænger af den mængde Botulinum toksin der skal bruges. Man kan vælge enten at betale for behandling af et område eller for en mængde Azzalure eller BOTOX®.

Områder

Rynker mellem øjenbrynene 2.000 kr.
“Kragetæer” ved øjnene 2.000 kr.
Tværrynker i panden 2.000 kr.
Mængde
Azzalure 125 SE 3.200 kr.
BOTOX®/Vistabel 50 IE 3.200 kr.
Effekten af Botulinum toksin måles i forskellige enheder afhængigt af producenten. Således svarer 125 SE Azzalure til 50 IE BOTOX® eller Vistabel. Denne mængde svarer til behandling af to “områder”.
Ved behandling på kosmetisk indikation kræver Sundhedsstyrelsen at man ved den første behandling har 2 dages betænkningstid fra konsultation til behandling. Udgiften til konsultationen refunderes ved behandlingen.