Ultherapy

Behandling med fokuseret ultralyd – Ultherapy® – er det sidste nye våben i kampen mod hudens aldring. Ultherapy® er netop – som den eneste kosmetiske behandling – godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) til ”Skin lifting”. Princippet ved fokuseret ultralyd er at hudens dybeste bindevævslag stimuleres til at regenerere, så huden får sin ungdoms elasticitet og spændstighed tilbage, samtidig med at den strammes op. Behandlingen er således velegnet til at stramme den begyndende løse hud på halsen og kinderne op, en opstramning der kommer til at virke naturlig, da det er dit ansigts egne træk der genskabes. Ultherapy er også velegnet til behandlingen af løs hud på maven eller brystet, samt den løse hud på armene eller overknæene.

Behandlingen
Behandlingen sker i lokalbedøvelse hvor der – ligesom ved tandlægen – lægges nogle blokader svarende til de områder der skal behandles. De enkelte områder behandles med ultralyd som er fokuseret til at ramme præcis 4½ eller 3 mm under huden. En behandling af for eksempel hals og kinder tager ca. 40 minutter, da der skal sættes mere end 400 ”linjer”. Umiddelbart efter behandlingen kan man være lidt rød i huden, men det er noget man kan dække med makeup.

Man kan med det samme se en øget spændstighed af huden, den virker fastere og mere elastisk når man rører ved den. Det skyldes at underhuden er lidt hævet af varmen. Det endelige resultat ses først i ugerne efter behandlingen, med nydannelse af kollagen og elastin i hudens dybe bindevæv, som giver den permanente forbedring i hudens spændstighed og elasticitet.

Forventninger
Ultherapy® strammer huden og forbedre hudens elasticitet og spændstighed. Du kan forvente at resultatet af behandlingen vil være at din hud virker fastere og mere elastisk, samtidig med at der er sket en opstramning af den løse hud. Hvor stor en forbedring der sker, er individuelt, da det afhænger af hvor god den enkeltes hud er til at regenerere. Er huden meget ødelagt af solen eller er du højt oppe i alderen, er hudens evne til at regenerere således nedsat.

Det er vigtigt at huske at Ultherapy kun påvirker den yderste ½ cm af huden, og der sker således ikke nogen påvirkning af hudens dybere fedtvæv. Har man tendens til fyldige fedtpuder på kinderne eller under hagen, er det min erfaring at Ultherapy ikke gør den store forskel.

Som nævnt er det først efter 2-3 måneder at man kan vurdere resultatet og forbedringen i din hud, og det endelige resultat ses først efter minimum 6 måneder. Siden vil din hud ældes naturligt og det er derfor vigtigt, at du selv i fremtiden tænker på at beskytte din hud ved en god fortsat hudpleje og måske ændrer livsstil så resultatet holder længere. Resultat af en behandling med Ultherapy® er ikke som efter et kirurgisk ansigtsløft, men Ultherapy® udskyder behovet for kirurgi, eller er velegnet til dem der ikke ønsker et kirurgisk indgreb. Behandlingen kan typisk gentages med års mellemrum for at holde huden ung.

Risiko og komplikationer
Behandling med fokuseret ultralyd er en meget simpel og sikker behandling. Følger man sikkerhedsforskrifterne og husker nogle simple behandlingsprincipper, er der kun få bivirkninger til behandlingen.

Hyppige bivirkninger (> 1%)
Næsten alle vil opleve en hævelse og ømhed i huden de første par dage efter behandlingen. Hævelsen og ømheden er hudens reaktion på den forbrænding der er sket i de dybe hudlag, og signalere således kun ”at der er sket noget” under huden. Hævelsen er væk inden for en uge, mens ømheden kan vare ved i op til en måned.

Omkring 10 % oplever at der i dagene efter behandlingen kan komme en blålig misfarvning under huden. Jo mere aggressiv behandlingen er, jo større er risikoen for at dette sker. Der er tale om et almindeligt blåt mærke som skyldes at nogle blodkar er bristet i underhuden. Har man tendens til let at få blå mærker, er det snarere reglen end undtagelsen, og man skal derfor forvente denne reaktion. De blå mærker forsvinder som alle andre blå mærker indenfor 1-2 uger.

Sjældne bivirkninger (< 1%)
Er der ikke ordentlig kontakt mellem ultralydshåndstykket og huden kan der opstå små punktformige brandsår i huden. Behandlingen med Ultherapy® sker under vejledning af et ultralydsskærmbillede af huden, så der er kontrol over at behandlingen gives korrekt; men man kan aldrig sige aldrig. Skulle der komme nogle små overfladiske sår vil de hele inden for en uge og ikke efterlade ar.

Der er en sjælden risiko for midlertidig parese (lammelse) af nerverne på hagen. Dette skyldes hævelse i huden omkring de steder hvor nerverne kommer frem fra kraniet. Pareserne undgås ved at markere disse områder før behandlingen påbegyndes, så man ikke behandler her. Skulle der alligevel komme en parese vil den altid forsvinde igen i takt med at hævelsen fortager sig.

Ultherapy Skinlifting
Kinder og øvre hals 16.000 kr.
Hele halsen 8.000 kr.
Decolleté 8.000 kr.