Rosacea

Rosacea er en kronisk hudsygdom der fortrinsvis rammer kvinder i 30-40 årsalderen. Den viser sig ved tendens til store porer, uren hud og diffus rødme og karsprængninger der især sidder på kinderne, hagen og eventuelt i panden mellem øjenbrynene. I perioder kan sygdommen blusse op med hævelse af huden og små ømme acnelignende elementer. Det er især sol, kulde, varme eller alkohol der kan forværre rosacea, men den egentlige årsag til sygdommen er ukendt.

Rosacea behandles dels medicinsk, dels med lasere eller IPL. Den medicinske behandling omfatter creme med metronidazol eller i svære tilfælde tabletbehandling med tetracyclin eller isotretionin. Dette kan få tendensen til uro og acne i huden væk, men hjælper sjældent på rødmen og karsprængningerne som giver følsomheden over for sol,varme, kulde etc.

Rødmen og karsprængningerne behandles bedst med IPL eller laser. Er der tale om diffus rødme med hævelse og acneelementer er IPL-behandling bedst, mens laser er bedst hvis der mere er tale om enkeltstående karsprængninger.

Rosacea er en kronisk sygdom, og det er derfor nødvendigt at forebygge fornyet opblussen med for eksempel metronidalzol creme. IPL-behandling har også vist sig effektiv til at holde sygdommen i ro med behandlinger 1-2 gange årligt.

Behandlinger af karforandringer i ansigtet
Prisen for behandling af kar i ansigtet afhænger af hvor mange kar og hvor store områder der skal behandles. Typiske priser er:
Enkelte spredte kar 1.200 kr.
Starlux IPL af kar på næsen 1.500 kr.
Starlux IPL af kar på kinder, næse/hage 2.400 kr.
Starlux IPL af hele ansigtet 2.400 kr.
Kar på halsen/bryst 3.000 kr.
Afhængigt af årsagen til karforandringerne kan det være nødvendigt med flere behandlinger.